Stroompatronen Trommelzeef

Hubert Trommel Scherm Animatie 1

Dubbele stroming vs centrale stroming

Hubert ontwerpt zeven op basis van dual flow of center flow

Een 'Dual Flow' configuratie heeft een aantal voordelen ten opzichte van 'Centre Flow'. In het geval van een nieuw gebouwde fabriek adviseert Hubert het 'Dual Flow' patroon.

Hubert levert zowel het 'Dual Flow' als het 'Centre Flow' patroon. Dual flow wordt vaak gekozen voor nieuwe installaties. Centre flow wordt meestal gebruikt bij renovatie en retrofits. Hubert heeft uitgebreide ervaring met beide configuraties.

Hieronder vindt u een vergelijking van de trommelzeefstroompatronen. Gelieve te raadplegen. neem contact op met ons in geval van vragen.

Verticale trommelzeef - Stromingspatronen

Het onderstaande diagram toont het verschil tussen dual flow (van binnen naar buiten) en center flow (van buiten naar binnen).

Hubert trommelzeef stromingsaanwijzingen E1597398343379
Stromingspatroon Puinnevel

Vergelijking van trommelzeefstroompatronen

Stroomconfiguratie

Dubbele stroom

De ruwe waterstroom komt de trommelzeef binnen aan de binnenkant van de trommel. En leidt het water door de gaaspanelen. Het gefilterde water verlaat de trommelzeef in het midden. Het vuil wordt aan de binnenkant van de trommel opgevangen. Dit stromingspatroon resulteert in een laminaire stroming stroomafwaarts.

Centrum Stroom 

De ruwe waterstroom komt de trommelzeef binnen aan de buitenkant van de trommel en leidt het water door de gaaspanelen. Het gefilterde water verlaat de trommel aan beide zijden. Het vuil wordt aan de buitenkant van de trommel verzameld. Dit stromingspatroon resulteert in een meer turbulente stroom stroomafwaarts.

Efficiëntie afvalinzameling

Dubbele stroom

Het afval wordt aan de binnenkant van de trommel opgevangen. Door het gebruik van afvaldragers glijdt het afval door de zwaartekracht in de afvaltrechter. Dit resulteert in een positieve afvalverwijdering in het geval van dicht afval, kwallen en visterugwinning.

Centrum Stroom 

Het vuil wordt aan de buitenkant van de trommel opgevangen. Bij eb moet de trommelzeef minstens 1/3 van de diameter onder water staan, anders kan het vuil dat in het onderste gedeelte aan de mazen blijft kleven, terugvallen of wordt het weggespoeld door de snelle rotatie/stroming voor de opvanglippen. Dit kan leiden tot ophoping van vuil, kwallen en ander biomateriaal.

Vuil- en spoelwateropvangbakken (onderhoud)

Dubbele stroom

De vuilcontainer kan aan beide zijden worden geïnspecteerd en gereinigd vanaf de werkvloer.

Centrum Stroom 

De vuilcontainer kan worden geïnspecteerd en gereinigd vanaf de werkvloer.

Sproeiers en sproeileiding (efficiëntie en onderhoud)

Dubbele stroom 

De reinigingsefficiëntie is zeer hoog. Het vuil valt met behulp van de zwaartekracht naar beneden in de trechter. De watersproeiers reinigen het resterende vuil door een ventilator van water onder druk naar beneden op de zeef te sturen. De sproeileiding bevindt zich aan de buitenkant van de trommel boven de vuiltrechter. De sproeiers blokkeren helaas niet. Met dit stromingspatroon zijn de sproeiers gemakkelijk toegankelijk voor de operator voor inspectie, afstelling, reiniging of vervanging zonder dat de zeef stopt met draaien.

Centrum Stroom 

Het vuil valt met behulp van de zwaartekracht naar beneden in de trechter. De watersproeiers reinigen het resterende vuil door een waaier van water onder druk tegen de zwaartekracht in omhoog te sturen op de zeef. De sproeipijp bevindt zich aan de binnenkant van de trommel ter hoogte van de vuilcontainer. In deze situatie moet het water tegen de zwaartekracht in naar de vuilcontainer. Dit verbruikt 30% meer waterdruk en capaciteit. De trommelzeef moet gestopt worden met draaien om de sproeileiding en sproeiers te bereiken. Monteurs moeten in de put/trommelzeef klimmen om bij de sproeiers te komen, wat ingewikkeld kan zijn.

Hoofdlagers controleren en vervangen (onderhoud)

Dubbele stroom

Met de dual flow kan de trommelzeef worden ondersteund op de betonnen fundering. De hoofdlagers kunnen worden vervangen en gerepareerd zonder de (volledige) trommelzeef uit te schakelen.

Centrum Stroom 

Bij een middenstroom zijn er twee soorten asconfiguraties die kunnen worden toegepast. Wanneer een roterende hoofdas wordt toegepast, is vervanging vergelijkbaar met de dual flow. Bij een vaste hoofdas, die wordt toegepast bij zeven met een grote diameter, is dit gecompliceerder omdat de lagers zich in de put op de vaste holle as bevinden en belast worden met de volle belasting. Daarom is het moeilijk en tijdrovend om deze lagers te vervangen.

Stroomverbruik

Dubbele stroom

De draairichting van de trommel is gelijk aan de waterstroom, wat resulteert in een laag stroomverbruik.

Centrum Stroom

Bij de middenstroom is de draairichting van de trommel normaal gesproken tegen de waterstroom in, waardoor het stroomverbruik aanzienlijk toeneemt. Dit kan twee tot drie keer hoger zijn dan wanneer de draairichting gelijk is aan de waterstroom.

Civiele constructie en verstopping

Dubbele stroom

Wanneer vuil de zeefpanelen blokkeert en verstopping optreedt, zal het niveau van het ruwe water in de trommel stijgen ten opzichte van het gefilterde water. Dit verschil in waterniveau zal een neerwaartse druk geven op het civiele werk dat de ankers van de dragende voetplaten ondersteunt (beton is op zijn sterkst in compressie).

Centrum Stroom

Bij dit stromingspatroon bevindt de stijging van het ruwe water zich aan de buitenkant van het vat. Verstopping zal een opwaartse druk geven. Dit zorgt ervoor dat het vat blijft drijven. Er zijn trekstangen ontworpen om te breken als de druk op de trommel te hoog wordt. Als dat gebeurt, komt de trommelzeef los en moet hij opnieuw worden geïnstalleerd. Dit kan leiden tot productiestilstand en structurele schade aan de constructie en/of zeef.

Op onze downloadpagina vindt u de vergelijking als PDF.