Waterinlaatsystemen /
Oplossingen voor screening
Waterinlaatsystemen
Waterinnamesystemen zijn ontworpen om water uit zeeën, rivieren of meren mechanisch te reinigen of filteren. Dit proces bestaat uit het verwijderen van meegevoerde (drijvende) materie met behulp van zeven of zeven, waardoor ophoping, verstopping en slijtage in stroomafwaartse stadia wordt voorkomen. Het primaire doel is om zuigpompen en andere stroomafwaartse apparatuur, zoals ontziltingsmembranen, warmtewisselaars, condensorbuizen en aanverwante systemen, te beschermen tegen het meeslepen van grof en fijn vuil.
Zeefsystemen voor waterinname worden gebruikt om te filteren:
- koelwater voor elektriciteitscentrales (gecombineerde cyclus, kerncentrales, thermische centrales en waterkrachtcentrales)
- proceswater voor industriële productieprocessen, zoals petrochemische fabrieken en raffinaderijen.
Onze aanzuigzeefmachines worden ook gebruikt om ruw water te filteren voor verschillende toepassingen, waaronder drinkwaterinstallaties, ontziltingsinstallaties, afwateringskanalen, brandbestrijdingskanalen en irrigatieafvoeren. Andere voorbeelden van hun gebruik zijn de voedselverwerkende industrie en de mijnbouw.
Een waterinnamesysteem kan bestaan uit onderdelen zoals sluisdeuren en stoplogs, grove zeven, microtrommelzeven en zeefbanden. Hieronder vindt u meer informatie over deze elementen en hun functies.

Typische lay-out van een 'zeeftrein' voor waterinname
Hubert Waterinlaatsysteem:
Een 'schermtrein
We ontwerpen, fabriceren en leveren complete 'zeeftreinen' voor waterinname, inclusief bijbehorende apparatuur en besturingen. Een typische 'trein' bestaat uit:
Stap 1: stoplog of sluisdeur - sluiten kanaalinlaat voor onderhoud (stroomafwaarts)
Stap 2: grove zeven, statische, kabelgebonden en roterende zeven - primaire filtratie
Stap 3: trommelzeef en/of lopende bandzeef - secundaire / fijne filtratie
Stap 4: stop stam of sluisdeur - sluiten uitgang kanaal voor onderhoud (stroomopwaarts)
Hieronder vind je een uitleg van vaak toegepaste subsystemen.

Damwanden
Hubert Stoplogs: Snelle en veilige afsluiting van kanalen en pompkamers in waterinlaatsystemen
Een Hubert stoplog (ook wel 'stop gate' of 'penstock' genoemd) en sluisdeur vergemakkelijken periodieke inspectie en onderhoud van zeefsystemen en pompen door het geïsoleerde deel van het kanaal te laten ontwateren. Onze afsluiters worden op maat ontworpen om te voldoen aan klantspecifieke eisen.

Grof zeefdek
Een Hubert grofzeef: Een primair filtratiescherm als onderdeel van waterinlaatsystemen
Dit type zeef of rek dient als de eerste barrière in een zeefsysteem, ontworpen om vervuiling van grote deeltjes tot relatief kleine deeltjes te weerstaan en te verwijderen. Dergelijk vuil kan natuurlijk zijn, zoals zeewier en kwallen, of door de mens gemaakt, zoals plastic afval.
Doorgaans is het een duurzaam statisch rek dat een geautomatiseerd harksysteem kan bevatten, specifiek voor individuele zeven of gedeeld over meerdere aangrenzende zeven. Hubert biedt een verscheidenheid aan grove zeven, op maat gemaakt voor elke (lokale) situatie. Voorbeelden zijn statische bar screens, roterende grofzeven, roterende harkzeven en kabelbediende bar screens.

Trommelzeef
Hubert trommelzeef: Efficiënte filtratie voor grote debieten
Een trommelzeef is een zelfreinigende, volledig geautomatiseerde zeef die ontworpen is om zeer grote debieten te filteren met een relatief fijne (secundaire) filtratiegraad. Typische debieten variëren van 40.000 tot 120.000 m³/h per zeef, afhankelijk van de eisen van de klant en de specifieke plaatselijke omstandigheden bij de inlaat. Het filtermedium bestaat uit geweven gaas met een diameter van ongeveer 2-3 mm.
Hubert biedt zowel verticale als horizontale trommelzeefapplicaties, op maat gemaakt om aan verschillende operationele behoeften te voldoen. De video geeft een glimp van een verticale trommelzeef tijdens de assemblage.

Reizend bandscherm
Hubert bandzeef: een compacte oplossing voor fijne filtratie
Een rondlopende bandzeef, ook bekend als een "rondlopende waterscherm", is speciaal ontworpen voor fijne (secundaire) filtratie van oppervlaktewater. Door de compacte verticale constructie heeft dit type scherm een minimale installatieruimte nodig, waardoor het een ideale oplossing is op locaties waar het totale oppervlak van de reinigingsinstallatie beperkt is. Het is ook zeer geschikt voor gebieden met aanzienlijke schommelingen tussen hoge en lage waterniveaus.
