Waterinlaatsystemen /
Oplossingen voor screening

Waterinlaatsystemen

Waterinnamesystemen zijn ontworpen om water uit zeeën, rivieren of meren mechanisch te reinigen of filteren. Dit proces bestaat uit het verwijderen van meegevoerde (drijvende) materie met behulp van zeven of zeven, waardoor ophoping, verstopping en slijtage in stroomafwaartse stadia wordt voorkomen. Het primaire doel is om zuigpompen en andere stroomafwaartse apparatuur, zoals ontziltingsmembranen, warmtewisselaars, condensorbuizen en aanverwante systemen, te beschermen tegen het meeslepen van grof en fijn vuil.

Zeefsystemen voor waterinname worden gebruikt om te filteren:

  • koelwater voor elektriciteitscentrales (gecombineerde cyclus, kerncentrales, thermische centrales en waterkrachtcentrales)
  • proceswater voor industriële productieprocessen, zoals petrochemische fabrieken en raffinaderijen.

Onze aanzuigzeefmachines worden ook gebruikt om ruw water te filteren voor verschillende toepassingen, waaronder drinkwaterinstallaties, ontziltingsinstallaties, afwateringskanalen, brandbestrijdingskanalen en irrigatieafvoeren. Andere voorbeelden van hun gebruik zijn de voedselverwerkende industrie en de mijnbouw.

Een waterinnamesysteem kan bestaan uit onderdelen zoals sluisdeuren en stoplogs, grove zeven, microtrommelzeven en zeefbanden. Hieronder vindt u meer informatie over deze elementen en hun functies.

 

Verticale trommelzeef Hubert E1598347316655

Scheiding van vloeistoffen van vaste stoffen

Waterinlaatsystemen worden gebruikt om inlaatwater te zeven of filteren, waarbij vloeistoffen van vaste stoffen worden gescheiden. Vaste stoffen kunnen afval of vuil zijn, maar ook levende organismen of materie die aanwezig is in het inlaatwater, zoals vissen (inclusief inktvissen en kwallen), schaaldieren (bijv. mosselen), eieren, larven, plankton en meer.

Primaire grove zeven vangen vaste stoffen met een relatief grote diameter op, terwijl fijnere secundaire zeven kleinere restmaterialen verwijderen. De vervuilingsgraad wordt gemeten door het verschil in waterniveau tussen de voor- en achterkant van de zeef. Deze meting zorgt ervoor dat de zeven indien nodig worden gereinigd.

Het gefilterde water dat wordt geleverd aan de stroomafwaartse systemen van een fabriek is vrij van deeltjes die groter zijn dan de opening (maaswijdte) van de secundaire zeefstap, die meestal wordt uitgevoerd door trommelzeven of zeefbanden.

 

Hubert Grofzeef2 Wisa E1597820027822

Laagste bedrijfskosten en visvriendelijk

Onze milieuvriendelijke oplossingen worden gebruikt in zowel ondergedompelde passieve waterinlaten als open oppervlaktewaterinlaten om ervoor te zorgen dat het water vrij van vuil is. Daarnaast kunnen onze systemen worden uitgerust met een visterugwinningsmechanisme dat gevangen vis voorzichtig en effectief verwijdert.

De op maat ontworpen zeefsystemen die we aanbieden zijn afgestemd op de laagste bedrijfs- en onderhoudskosten en garanderen tegelijkertijd maximale prestaties, betrouwbaarheid en kwaliteit. Ze leveren deeltjesvrij gefilterd water dankzij een effectief en efficiënt ontwerp. Bovendien bieden onze kathodische corrosiebeschermingssystemen, gebaseerd op ICCP (geïmponeerde stroom), een uitzonderlijke weerstand tegen corrosie en een langere levensduur in zeewateromgevingen. Tegenwoordig worden duplex en super duplex materialen (PREN > 40) vaak gebruikt voor zeven om de duurzaamheid te verbeteren.

Onze projecten hebben betrekking op zowel nieuwbouw (EPC) als renovatie en optimalisatie van bestaande waterinnamesystemen.

 

Trommelzeef voor waterinlaat Hubert

Animatie zeewaterinlaat

Waterstroom door grove zeef en fijne filtertrommelzeef

De video toont een animatie van een typisch waterinnamesysteem, waarin de waterstroom vanaf de eerste aanzuiging uit zee tot aan de aankomst bij de pompen wordt geïllustreerd. Het proces omvat twee filtratiefasen: voorfiltratie met grove zeven en fijne filtratie met trommelzeven.

Typische lay-out van een 'zeeftrein' voor waterinname

Hubert Waterinlaatsysteem:
Een 'schermtrein

We ontwerpen, fabriceren en leveren complete 'zeeftreinen' voor waterinname, inclusief bijbehorende apparatuur en besturingen. Een typische 'trein' bestaat uit:

Stap 1: stoplog of sluisdeur - sluiten kanaalinlaat voor onderhoud (stroomafwaarts)
Stap 2: grove zeven, statische, kabelgebonden en roterende zeven - primaire filtratie
Stap 3: trommelzeef en/of lopende bandzeef - secundaire / fijne filtratie
Stap 4: stop stam of sluisdeur - sluiten uitgang kanaal voor onderhoud (stroomopwaarts)

Hieronder vind je een uitleg van vaak toegepaste subsystemen.

Hubert Schermtrein3 E1599222064339

Damwanden

Hubert Stoplogs: Snelle en veilige afsluiting van kanalen en pompkamers in waterinlaatsystemen

Een Hubert stoplog (ook wel 'stop gate' of 'penstock' genoemd) en sluisdeur vergemakkelijken periodieke inspectie en onderhoud van zeefsystemen en pompen door het geïsoleerde deel van het kanaal te laten ontwateren. Onze afsluiters worden op maat ontworpen om te voldoen aan klantspecifieke eisen.

Meer informatie
Hubert Stoplog 30x30 1

Grof zeefdek

Een Hubert grofzeef: Een primair filtratiescherm als onderdeel van waterinlaatsystemen

Dit type zeef of rek dient als de eerste barrière in een zeefsysteem, ontworpen om vervuiling van grote deeltjes tot relatief kleine deeltjes te weerstaan en te verwijderen. Dergelijk vuil kan natuurlijk zijn, zoals zeewier en kwallen, of door de mens gemaakt, zoals plastic afval.

Doorgaans is het een duurzaam statisch rek dat een geautomatiseerd harksysteem kan bevatten, specifiek voor individuele zeven of gedeeld over meerdere aangrenzende zeven. Hubert biedt een verscheidenheid aan grove zeven, op maat gemaakt voor elke (lokale) situatie. Voorbeelden zijn statische bar screens, roterende grofzeven, roterende harkzeven en kabelbediende bar screens.

Meer informatie
Hubert Vuilnishark Grofzeef 30x30 1

Trommelzeef

Hubert trommelzeef: Efficiënte filtratie voor grote debieten

Een trommelzeef is een zelfreinigende, volledig geautomatiseerde zeef die ontworpen is om zeer grote debieten te filteren met een relatief fijne (secundaire) filtratiegraad. Typische debieten variëren van 40.000 tot 120.000 m³/h per zeef, afhankelijk van de eisen van de klant en de specifieke plaatselijke omstandigheden bij de inlaat. Het filtermedium bestaat uit geweven gaas met een diameter van ongeveer 2-3 mm.

Hubert biedt zowel verticale als horizontale trommelzeefapplicaties, op maat gemaakt om aan verschillende operationele behoeften te voldoen. De video geeft een glimp van een verticale trommelzeef tijdens de assemblage.

Meer informatie
â¢trommelscherm Vert 3d Rgb

Reizend bandscherm

Hubert bandzeef: een compacte oplossing voor fijne filtratie

Een rondlopende bandzeef, ook bekend als een "rondlopende waterscherm", is speciaal ontworpen voor fijne (secundaire) filtratie van oppervlaktewater. Door de compacte verticale constructie heeft dit type scherm een minimale installatieruimte nodig, waardoor het een ideale oplossing is op locaties waar het totale oppervlak van de reinigingsinstallatie beperkt is. Het is ook zeer geschikt voor gebieden met aanzienlijke schommelingen tussen hoge en lage waterniveaus.

Meer informatie
Hubert Reisbandscherm 30x30 1